Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Is er wel werk voor verstandelijk gehandicapten?

8 december 2016 om 20:00 - 22:00

Op donderdag 8 december organiseert het Platform Verstandelijk Gehandicapten Haaglanden de themabijeenkomst Participatiewet; is er wel werk voor mij? Dit gebeurt van 20.00 tot 22.00 uur in Wijkcentrum Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1. Tijd. De avond is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking en hun ouders of betrokkenen. De toegang is gratis.

Per 1 januari 2015 zijn drie wetten: de Wet werk- en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong), de Wet werk en bijstand (Wwb) en de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) samengevoegd tot één wet: de Participatiewet. De gemeenten zijn de uitvoerders van deze wet.

Het motto van de Participatiewet is: Iedereen die een bijdrage kan leveren aan het arbeidsproces moet dat ook (kunnen) doen. Dus ook mensen met een beperking.

Maar wat betekent dat nu precies voor de mensen? De wet is soms bijzonder ingewikkeld. En al die banen voor mensen met een beperking, komen die er zomaar, of kunnen ze beter zelf het initiatief nemen om banen te creëren? Op 8 december krijgen de mensen informatie over de Participatiewet en kunnen ze hun ervaringen delen over creatieve manieren om naar werk te zoeken.

Gegevens

Datum:
8 december 2016
Tijd:
20:00 - 22:00

Locatie

Wijkcentrum Stervoorde
H.J. van Mooklaan 1
Rijswijk, 2286BA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
070-7579200
Site:
www.welzijn-rijswijk.nl