Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wethouder Lugthart: ‘Leren van een vak heeft resultaat’

8 september 2016 om 08:00 - 17:00

Het nieuwe werkgelegenheidsproject Kans, waarbij werklozen een vakopleiding krijgen in de klantenservice, heeft een vliegende start gemaakt. In Rijswijk heeft na twee maanden maar liefst 80% van de deelnemers een baan gevonden.

Wethouder Björn Lugthart reikt volgende week een branche-diploma uit aan de Rijswijkse deelnemers. Hij is enthousiast over de aanpak van het bedrijf Kans, waarmee jaarlijks 500.000 euro wordt bespaard. „Ik geloof er in”, aldus de bestuurder.

„Zij laten zien dat het leren van een vak resulteert in het vinden van een baan. En dat sluit precies aan bij de ambitie van de gemeente: we willen mensen kansen bieden om uiteindelijk zelf in staat te zijn werk te vinden. Hierbij zoeken we aansluiting bij werkgevers en staan we open voor initiatieven van bedrijven. Een bedrijf als Kans is een mooi voorbeeld van een werkgever die zelf z’n verantwoordelijkheid neemt. En dat het werkt, blijkt.” Volgens Lugthart is het enthousiasme onder mensen met een uitkering zo groot, dat in oktober een nieuwe groep Rijswijkers aan de slag gaat.

(bron: De Telegraaf)

Gegevens

Datum:
8 september 2016
Tijd:
08:00 - 17:00