KNMI kondigt code geel aan in verband met verwachte sneeuwval

Het lijkt een 1 april-grap, zeker met het warme lenteweer van afgelopen week, maar het is echt waar: het KNMI heeft code geel aangekondigd vanwege verwachte sneeuwval en gladheid.

Winters weer
Naar de verwachte voorspellingen komt er in de loop van donderdag neerval in de vorm van regen. Dit verandert geleidelijk aan in natte sneeuw. Ook staat er een stevige noordoostenwind.

De neerslag houdt aan tot in de nacht als de temperaturen dalen tot rond het vriespunt of zelfs daaronder. Voor een deel van Nederland bestaat er daardoor de kans dat zij vrijdag opstaan met een wit laagje buiten. In de loop van vrijdag volgen er opklaringen, waarna de temperatuur oploopt en de dooi inzet.

“Pas uw rijgedrag aan”
Het meteorologische instituut heeft code geel aangekondigd in verband met sneeuw en bijkomende gladheid. Het KNMI geeft aan dat verkeersdeelnemers hinder kunnen ondervinden. “Pas uw rijgedrag aan”, luidt het advies. Bekijk voor vertrek de weerberichten en actuele verkeersinformatie.

Code geel is in Zuid-Holland van kracht tussen donderdagavond negen uur tot twaalf uur ’s middags op vrijdag.

Vanaf donderdagmiddag #codegeel voor #gladheid door #wintersebuien en #sneeuw,het eerst voor de Waddeneilanden en het noordoosten,de rest van het land volgt donderdagavond. #knmiwaarschuwing https://t.co/HoHbAnuNGG pic.twitter.com/tX7uw5CkxX
— KNMI (@KNMI) March 30, 2022