Scouting Satoko Kitahara zet vrijwilligers in het zonnetje

Net als bij veel andere vrijwilligersorganisaties heeft ook Scouting Satoko Kitahara enorm last gehad van de huidige crisis. Toch is het ook hen gelukt om in 2020 voor alle leden, op wat voor manier dan ook, een goed en creatief programma samen te stellen. Veel activiteiten gebeurden online, zoals een bingo, een echt kookprogramma voor thuis en er werd zelfs een tv-programma gemaakt met een eigen journaal erin.

Inzet van Vrijwilligers
“Dat lukt alleen maar door de tomeloze en enthousiaste inzet van onze vrijwilligers”, vertelt Natascha van der Heiden van Scouting Satoko Kitahara aan LVTV. “Door de maatregelen konden veel buitenactiviteiten niet doorgaan en dus moesten we een beroep doen op onze vrijwilligers om ons te helpen met alle online activiteiten. Maar ook toen we met de jongsten weer naar buiten mochten, waren de vrijwilligers van groot belang, vandaar dat we de komende tijd onze vrijwilligers extra in het zonnetje gaan zetten. Dat doen we trouwens niet alleen op de Nationale Vrijwillgersdag op 7 december”.

Feestmaand met activiteiten
“In december organiseren we uiteraard een Sinterklaasfeest en een kerstfeest. Ook zullen we een online kerstborrel organiseren en later deze maand zullen we via onze Facebook-pagina een nog grotere verrassing bekend maken”.

Meer vrijwillgers
Overigens kan de scouting best nog wat hulp van vrijwilligers gebruiken.          Kijk daarvoor op de website www.satokokitahara.nl.