[VIDEO] GBLV/Gemeentebelangen en PvdA willen ook bonus voor Boa’s

Tijdens de coronacrisis is er een hoop werk bij gekomen voor de politie en de boa’s. Naast het normale werk moesten de handhavers er ook voor zorgen dat alle corona maatregelen gehandhaafd werden. Als bedankje heeft elke politieagent een ‘coronabonus’ gekregen van 300 euro per persoon.

Partijen willen ook bonus voor BOA’s
Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg en PvdA Leidschendam-Voorburg pleiten er nu voor om ook de boa’s in Leidschendam-Voorburg een bonus te geven. In een aantal steden is dit al gebeurd. ”Het gaat om een relatief klein bedrag, in vergelijking met het hele politiecorps. Wat ons betreft is dat een prima blijk van waardering voor onze handhavers die het al zo zwaar hebben in deze tijd”, aldus Pvda-raadslid Sangita Paltansing.

Steuntje in de rug
Maurice Hartsinck van Gemeentebelangen LV: “Het is goed dat de politie een extra blijk van waardering krijgt. Maar de boa’s hebben ook een moeilijke tijd. Zeker ook met de problematiek die er heerst, onder andere in Leidscehendam-Noord. Wij gaan daarom het college oproepen om de boa’s een steuntje in de rug te geven.

Mening van de inwoners
We gingen ook de straat op en vroegen wat de inwoners van Leidschendam-Voorburg van het idee vinden. De meningen bleken verdeeld.