10-jarige Walter haalt kerstbomen op voor goede doel in Voorburg

Om de verveling in de kerstvakantie tegen te gaan is de 10-jarige Walter Dop uit Voorburg drie jaar geleden met een idee gekomen. Hij bedacht dat hij zijn vrije tijd goed kon besteden met het ophalen van kerstbomen voor het goede doel.

Geld ophalen voor KiKa
Walter is twee jaar geleden begonnen met zijn eigen onderneming. ‘Walter’s Weghaal Service’. Hij volgt hierbij het voorbeeld van zijn vader die ook sociaal ondernemer is. Het concept: Walter haalt de kerstboom op in Voorburg West, op een door de klant aangeven datum en tijd. Gemakkelijk voor hen, hoeven ze ‘m ook niet zelf weg te brengen. Hij vraagt voor deze service €1,50, daarnaast krijgt hij € 0,50 van de gemeente. Walter doneert minimaal de helft van zijn opbrengsten aan KiKa.

Elk jaar meer bomen
Het eerste jaar was voor Walter direct een succes. Hij haalde 80 bomen op en doneerde €80 aan KiKa. Vorig jaar haalde hij 110 bomen op en doneerde hij €300 aan KiKa. De verzoeken komen nu zelfs uit Scheveningen en mensen doneren ook spontaan geld wanneer ze te ver weg wonen of een kunstkerstboom hebben.

Actie wordt steeds groter
Dit jaar wordt de actie een stukje professioneler met hulp van sponsoren. Een bedrijf heeft hun boekingssysteem beschikbaar gesteld zodat klanten zelf een afspraak kunnen inplannen. Een verhuisbedrijf stelt een zeecontainer beschikbaar en de fietsburgemeester van Den Haag heeft een bakfiets geregeld zodat er meer bomen tegelijk opgehaald kunnen worden.

Andere kinderen inspireren
KiKa besteedt dit jaar ook aandacht aan de actie van Walter. Hiermee hopen zij meer kinderen te inspireren een zelfde actie te starten. Walter hoopt dit jaar het bedrag van vorig jaar te overtreffen. In zijn omgeving ziet hij zowel bij volwassenen als bij leeftijdsgenoten wat kanker met je kan doen. Het is voor hem dus echt een doel wat hem aan het hart gaat.