1000 oliebollen voor verzorgingstehuizen en ode aan hulpverleners

Het is ondertussen een traditie geworden en ook dit jaar trakteert CDA Leidschendam-Voorburg hulpverleners en bewoners van verzorgingshuizen op oudjaarsdag op 1000 oliebollen. Het personeel wordt uiteraard ook niet vergeten.

Band verstevigen
De 1000 CDA-oliebollen van bakker Wesseling werden verder bezorgd bij Schoorwijck, Prinsenhof, De Mantel, Vliethof, hospice Het Vliethuys, brandweer, politie en het personeel van ziekenhuis Antoniushove. De actie is bedoeld om de band met ouderen en hulpverleners te bevestigen en te verstevigen. Dit jaar is dat vanwege de corona-pandemie extra belangrijk.

Waardering laten zien
CDA-fractievoorzitter Ron van Duffelen hielp mee met de bezorging van oliebollen in Schoorwijck en Het Anker: “Het gaat in deze moeilijke tijd vooral om blijk te geven van onze grote waardering voor hulp- en zorgverleners in onze gemeente. Helaas is het dit jaar niet mogelijk om uitgebreid met de mensen in gesprek te gaan, maar de aandacht en zorg is er niet minder om.

Actie zeer gewaardeerd
Zowel de bewoners van de tehuizen als het verzorgend personeel stelden de oliebollenactie erg op prijs. Bij Het Anker, één van de locaties, gingen organisator Atze Dijkstra en Ron van Duffelen samen op de foto.

Ode aan hulpverleners
CDA raadslid Jan Hendriks schreef speciaal voor de oliebollenactie een ode aan de hulpverleners. In de ode spreekt het CDA haar waardering uit:

Dankbaar…
Voor brandweerlieden, BOA’s en agenten,
voor verplegers en zij die rennen voor patiënten.
Voor een ander, behulpzaam en bevlogen,
soms ongezien, soms recht voor d’ogen.

Worden ze er rijk van, nou dat niet!
Ligt er voor hen een bonus in het verschiet?
Dacht je dat zij respect voor hun inzet ontvangen?
Of toegejuicht worden in gezangen?

Een woord, een gebaar, er kan zoveel meer,
gun hen het beste en de eer.
Dank voor jullie hulp, steun en mooie rol,
Hierbij een kleine attentie: een oliebol!

Het CDA. Ja, natuurlijk!