1200 kilo illegaal vuurwerk en andere meldingen

Net voordat het nieuwe jaar begon kwamen er op oudjaarsdag enkele meldingen binnen waar actie op moesten worden genomen. In totaal waren er 30 hulpverleners op pad om de nieuwjaarsnacht veilig te laten verlopen.

1200 kilo illegaal vuurwerk onderschept
Zondagmiddag werd na een melding van een oplettende burger een totaal van 1200 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen, De eigenaar is aangehouden en het onderzoek loopt. Ook nog een minderjarige aangehouden met 100 nitraten op zak.

Paniek na rookwolken boven boerderij
Maandagmiddag werd de meldkamer gebeld over rookwolken boven een boerderij aan de Stompwijkseweg. De brandweer werd hierop met spoed gealarmeerd. Ter plaatse bleek er op het achterterrein een grote stapel afval in brand te staan. De politie en de brandweer zijn in gesprek gegaan met de eigenaar van het land, of de man een boete krijgt is niet bekend.

Busje in de fik met lege dozen vuurwerk
Maandagavond heeft er op de Van Everdingenstraat in Voorburg een busje in brand gestaan. De inhoud van het busje, meerdere lege vuurwerkdozen, gingen in vlammen op net zoals de bekleding van het busje. De brandweer heeft alle brandhaarden geblust. De oorzaak is niet bekend.