17-jarige Giulia zoekt met spoed een gastgezin

Elk jaar komen er honderden studenten naar Nederland om een onvergetelijke uitwisseling te ervaren. Afgelopen augustus startte dit avontuur ook van de Italiaanse Giulia. Deze 17-jarige studente woont momenteel in Den Haag waar ze ook naar school gaat.

Op zoek naar een nieuw gastgezin
Het huidige gastgezin kan Giulia door omstandigheden niet meer opvangen. Daarom zoekt de organisatie Travel Active op zeer korte termijn naar een gastgezin waar Giulia tot de zomervakantie kan logeren. Het doel van de student in Nederland is om hier een bepaalde periode naar de middelbare school te gaan en om ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur.

Wie is Giulia
Giulia is een ambitieuze en hulpvaardige meid uit Italie. Haar favoriete hobby is dansen. Ook kookt ze graag. Verder houdt Giulia van creatief bezig zijn door te schilderen en te tekenen. In Italië gaat Giulia er vaak in de weekenden op uit om nieuwe plekken en steden te ontdekken. Hier in Nederland vindt zij het ook leuk om nieuwe steden te ontdekken, ze heeft o.a. Hengelo en Amsterdam bezocht. Verder vindt deze Italiaanse meid het leuk om te koken en zou zij graag een aantal Italiaanse gerechten willen maken!  “Ik sta open voor veel nieuwe ervaringen en hoop ook mijn tradities en cultuur met jullie te delen.”

Moeilijke tijd door Corona
Dorine van de uitwisselingsorganisatie Travel Active geeft toe dat het door het coronavirus een ander jaar is dan voorgaande jaren. “Mensen vinden het best spannend om het buitenland in huis te halen en dat is begrijpelijk. Vaak dromen uitwisselingsstudenten al jaren van deze buitenlandervaring en willen wij dat graag voor hen mogelijk maken. Uiteraard blijven we de richtlijnen vanuit de overheid volgen en houden we ons aan de maatregelen net zoals iedere andere Nederlander deze hoort te volgen.”

Interesse?
LVTV sprak dinsdag met Travel Active. Ze gaven aan dat het heel fijn zou zijn als Giulia op haar middelbare school in Den Haag kan blijven. Ze heeft het daar enorm naar haar zin. Wie helpt deze student? Ben jij, of ken jij een gastgezin voor Giulia? Mail dan met Travel Active, of bel naar 085-2224810.