29 bekeuringen uitgedeeld na grootscheepse controle Prins Bernhardlaan Voorburg

De politie heeft woensdag 6 oktober 2021 een grootschalige integrale verkeerscontrole gehouden op de Prins Bernhardlaan in Voorburg, met name gericht op het ondermijnen van criminaliteit. Tijdens de controle zijn er ruim 118 voertuigen gecontroleerd, agenten hebben in totaal 29 verbalen geschreven voor verschillende overtredingen waaronder verkeersovertredingen.

Grootscheepse controle
Rond 17:15 kwam de actie op gang en werden de eerste voertuigen de controleplaats opgestuurd. Waarnemend burgemeester Jules Bijl kwam aan het begin even kijken. In de omgeving van de controleplaats reden er verschillende motorrijders die voertuigen uit het verkeer haalde. Ook reed er een onopvallende politieauto, welke uitgerust is met een ANPR-camera (Automatic Number Plate Recognition), in de omgeving. Zij krijgen een ‘hit’ zodra er iets met een voertuig of eigenaar aan de hand is.

RDW en Douane ter plaatse
Niet alleen de bestuurders werden onderworpen aan een controle, ook de voertuigen. Een aantal mensen van de RDW en Douane waren aanwezig om de technische staat van het voertuig en inhoud te controleren. Een vrachtwagen van de Douane, dat over een röntgenapparaat beschikt, reed om verschillende auto’s heen om te kijken of er eventuele verborgen ruimtes in het voertuig aanwezig waren.

Jachtgeweren in de auto
Een bestuurder gaf aan twee jachtgeweren bij zich te hebben. Na controles bleek dat alles in orde was en de personen in het bezit zijn van een wapenvergunning. Tevens werd er bij een andere bestuurder een flinke hoeveelheid namaak-parfum in beslag genomen. Daarvoor wordt een onderzoek ingesteld.