40-jarige Voorburger aangehouden voor betrokkenheid bij grootschalige import verdovende middelen

De politie heeft dinsdag 29 september tijdens een grote actie in diverse regio’s negen personen aangehouden, waaronder een 40-jarige Voorburger, die worden verdacht van betrokkenheid bij de grootschalige import van verdovende middelen. De overige verdachten komen uit de regio Den Haag en Rotterdam.

Grote hoeveelheden drugs geïmporteerd
Binnen het onderzoek dat al 1,5 jaar duurde, kreeg de politie zicht op een criminele organisatie die zich onder andere bezig hield met de import van ongeveer 4.750 kilo cocaïne, 1.800 kilo heroïne en 5.296 kilo hash. Daarbij bleek dat grote geldbedragen gestort werden op rekeningen van bedrijven die vervolgens de invoer van de verdovende middelen organiseerden.

Grote inzet politiemedewerkers
Ongeveer 250 politiemedewerkers en leden van verschillende arrestatieteams vielen dinsdagochtend binnen in veertien woningen en vijf bedrijfspanden in de regio’s Den Haag, Rotterdam en Noord-Holland. Zij werden hierin bijgestaan door opsporingsambtenaren van de FIOD, medewerkers van de belastingdienst en medewerkers van defensie.

Wapens en 125.000 euro in beslag genomen
Tijdens de doorzoekingen zijn onder andere drie vuurwapens, vijf tasers, een lasergraveermachine voor het maken van valse containerzegels, encryptietelefoons, 125.000 euro aan contanten, twee auto’s en twee tabletteermachines in beslag genomen.