42e editie van Oranjelust Kinderstraatspelen op 5 mei

Op vrijdag 5 mei wordt in Voorburg alweer de 42e editie van de Oranjelust Kinderstraatspelen georganiseerd. Alle kinderen uit de gemeente zijn uitgenodigd om gratis deel te nemen aan allerlei spelletjes, activiteiten en de talentenjacht.

Kinderstraatspelen
Ieder jaar op 5 mei organiseren de bewoners van de Oranjelust de Kinderstraatspelen. De straat wordt autovrij gemaakt, versierd en volgezet met allerlei leuke spelletjes. Zo ontstaat er een bevrijdingsfeest met een heus kinderspeelparadijs.

Inschrijving en opening
Vanaf 11.30 uur is de inschrijving voor de spelletjes geopend. Om 12.30 uur worden de Kinderstraatspelen officieel geopend door wethouder Jeffrey Keus.

Activiteiten
Voor de allerkleinsten is de Zuyderloostraat weer omgedoopt tot peuterparadijs met een heus springkussen, schminken en de mogelijkheid om te schilderen. Ook worden er twee poppenkastvoorstellingen verzorgd door In de Wolken.

Voor de kinderen van vier tot en met twaalf jaar staan in de gehele Oranjelust diverse uitdagende oudhollandse spelen, zoals zaklopen, blikgooien en ringsteken opgesteld. Kinderen die alle spelletjes hebben gedaan en hun speelkaart inleveren, ontvangen een leuk aandenken.

Tijdens de kinderspelen is, zowel aan het begin als aan het eind van de Oranjelust, de mogelijkheid om de kindervrijmarkt te bezoeken.

Talentenjacht
Om 15.00 uur start ook de traditionele Oranjelust talentenjacht. Kinderen die goed kunnen dansen, zingen, een instrument spelen, moppen vertellen of andere bijzondere talenten hebben, kunnen hieraan meedoen.

Informatie
Meer informatie is te vinden op de website kinderstraatspelen.nl of via de Facebookpagina. Daarin staat bijvoorbeeld meer informatie over het aanmelden voor de talentenjacht. Ook mensen die als vrijwilliger willen helpen bij de begeleiding van een spelletje, kunnen zich via de website aanmelden.