Ambassadeur Frank Mollen deelt inzichten met leerlingen over Iran

Op donderdag 8 februari 2024 bezocht de Nederlandse ambassadeur in Iran, Frank Mollen, de 5T en 6T IB-klassen van het Sint-Maartenscollege in Voorburg. Mollen sprak met de leerlingen over cultuurverschillen en zijn werk op de ambassade, in relatie tot het boek Persepolis van Marjane Satrapi, dat de leerlingen momenteel lezen.

Grote verschillen
Mollen deelde zijn inzichten over de verschillen tussen de Iraanse burgers en het regime, benadrukte uitdagingen in de relatie tussen Iran en Nederland, en wees op samenwerkingskansen op gebieden als klimaat, landbouw en irrigatie. Hij bracht ook het levendige (alcoholvrije) uitgaansleven, de hoopvolle muziek in Teheran, en de indrukwekkende bergen rondom de stad onder de aandacht.

International Baccalaureate
Het Sint-Maartenscollege biedt het International Baccalaureate (IB) programma aan, waarbij het vak ‘English A: Language and Literature’ wordt gegeven aan de leerlingen in 5T/6T. Dit programma focust niet alleen op Engelse taal en literatuur, maar ook op vaardigheden zoals kritisch denken en presentaties geven.

Verdere vragen
Tijdens het bezoek stelden de leerlingen vragen over de samenwerking tussen de ambassade en de lokale bevolking, en hoe een ambassadeur de standpunten van Iran kan vertegenwoordigen. Mollen moedigde hen aan om verdere vragen via e-mail te stellen.