Amnesty Vlietstreek nodigt je uit voor thema-avond Mensenrechten

Amnesty Vlietstreek nodigt je uit om op 6 maart van 20.00 uur tot 22.00 uur deel te nemen aan de thema-avond gewijd aan mensenrechten in Theater Ludens. De avond wordt geopend door Burgemeester Vroom van Leidschendam-Voorburg. Tijdens het evenement zullen sprekers zoals, de directeur van Amnesty Nederland, Dagmar Oudshoorn, en professor dr. Nico Schrijver, een internationaal erkend expert op het gebied van mensenrechten, het woord voeren.

75-jarig jubileum
Dit jaar viert de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens haar 75-jarig bestaan. Om dit te markeren, organiseert Amnesty Vlietstreek op woensdag 6 maart een avond gewijd aan de rechten die in deze historische verklaring zijn vastgelegd. Tijdens deze avond zullen verschillende vragen centraal staan, waaronder: Hoe evalueren wij vandaag de dag deze Verklaring? Wat vinden jongeren ervan?

Een avond vol met rechten
Burgemeester Martijn Vroom zal de avond inleiden. Daarna zal de directeur van Amnesty Nederland, Dagmar Oudshoorn, het standpunt van Amnesty toelichten. Een andere spreker is professor dr. Nico Schrijver, die zowel staatsraad bij de Raad van State als emeritus-hoogleraar publiek internationaal recht is. Bovendien is hij betrokken bij verschillende VN-organen op het gebied van mensenrechten en volkenrecht.

De bijeenkomst wordt gehouden in Theater Ludens, gelegen aan het Burgemeester Feithplein 95 in Voorburg. Het wordt  op prijs gesteld, als mensen zich van tevoren aanmelden voor deze avond. De toegang is gratis en aanmelden kan via :Amnesty Vlietstreek aanmelden. Je kunt je ook aanmelden door een e-mail te sturen naar :info@vlietstreek.amnesty.nl.