Auto in brand gestoken op Prinses Annalaan in Leidschendam

In de nacht van zondag op maandag is een geparkeerde auto op de Prinses Annalaan in brand gestoken. De schade is enigszins beperkt gebleven.

Agent voorkomt erger
Iets voor één uur merkte een passant op dat er iets brandde bij de ruitenwissers van de auto. Terwijl de brandweer gebeld werd, bleek even later ook het rechterwiel te branden.

De politie was als eerste ter plaatse en de agent deed direct een eerste bluspoging. De brandblusser was snel leeg en kon het vuur niet doven, maar dit voorkwam vermoedelijk wel erger in afwachting van de brandweer.

Zodra de brandweerlieden arriveerden, konden zij het bluswerk van de politie afmaken en waren de vlammen snel bedwongen. De eigenaar is op de hoogte gebracht van de schade en de politie heeft alle getuigenverklaringen opgenomen voor het verdere onderzoek.

Brandstichting
Het is duidelijk dat de brand met opzet is veroorzaakt. Op de ruitenwissers en op de banden lag papier dat was aangestoken. Het was geluk bij een ongeluk dat het merendeel van de aangestoken plekken snel vanzelf uitging. Ook hebben getuigen enkele jongeren zien wegrennen.

Afgelopen dagen is het ook al in en om de wijk onrustig met een grote groep jongeren die voor enige overlast zorgt. Zo hebben ze al enkele nachten achtereen op het Fluitpolderplein een mobiele camerapost (die na de autobranden van afgelopen jaar is geplaatst) bedekt.

Reeks brandstichtingen vers in het geheugen
De brandstichtingen van 2020 zijn duidelijk niet vergeten bij de bewoners die geschrokken toekijken hoe de brandweer de brandende auto achter hun flat blussen. Samen hebben ze het gelijk weer over dat vrij heftige jaar.

In dat jaar werden de Prinsenhof en omliggende wijken ernstig opgeschrikt door een lange reeks brandstichtingen. Verspreid over meerdere perioden in 2020 gingen ruim dertig voertuigen in vlammen op.

Uiteindelijk is slechts één persoon aangehouden. Hij kreeg vijftien maanden celstraf opgelegd nadat brandstichting bij drie auto’s kon worden bewezen door onder andere DNA en vingerafdrukken.