Auto in water langs A4 bij Leidschendam, inzittenden nergens aangetroffen

In de ochtend van 27 november is er een auto ter water geraakt langs de A4, ter hoogte van Leidschendam. De bestuurder was nergens te vinden. Allerlei eenheden kwamen ter plaatse, onder andere om de auto uit het water te hijsen.

Rond 9 uur
Rond kwart over negen werd, vermoedelijk door de chauffeur van een passerende vrachtwagen, gealarmeerd over de auto in het water. Het ongeval heeft dus waarschijnlijk iets eerder plaatsgevonden, op de rijbaan richting Rotterdam.

Betrokken eenheden en personen
Politie, Rijkswaterstaat, een ambulancedienst en verschillende brandweereenheden uit Haaglanden en Hollands-Midden werden met spoed naar de locatie gestuurd. Hier troffen ze wel een auto in het water, maar geen inzittende(n) aan. Ook op en in de nabijgelegen wegen en velden waren deze nergens te vinden. Vermoedelijk zijn de inzittenden het recreatiegebied Vlietlanden in gelopen. Dit werd waarschijnlijker nadat de brandweerduikers het water rondom de auto doorzochte, maar niemand aantroffen.

Brandweerkraan
Met behulp van een grote kraan van brandweer Haaglanden kon de auto worden opgetild en onderzocht vanaf de onderkant. Omdat de grote kraan de volledige rijbaan blokkeerde werd de oprit van de A4 Leiden richting Leidschendam afgesloten.