Baldewsingh voorgedragen als wethouder Leidschendam-Voorburg

De lokale PvdA in Leidschendam-Voorburg draagt Rabin Baldewsingh voor als wethouder in Leidschendam-Voorburg. Hij zal naar verwachting in mei worden benoemd. Baldewsingh is geen onbekende in de regionale politiek. Tot 2018 was Baldewsingh gedurende 12 jaar werkzaam als wethouder van buurgemeente Den Haag.

Vertrek Nadine
In maart werd bekend dat wethouder Nadine Stemerdink zich verkiesbaar had gesteld als burgemeester van Voorschoten. Stemerdink zat voor Leidschendam-Voorburg in het college namens de PvdA. Door haar vertrek kwam er een vacante plek die nu wordt ingevuld door Baldewsingh.

Blij met vertrouwen
Baldewsingh laat weten blij en dankbaar te zijn voor het vertrouwen dat de fractie en de leden in hem hebben uitgesproken. “Leidschendam-Voorburg is een prachtige gemeente, waarvoor ik al mijn ervaring ga inzetten. Vanuit het gedachtegoed van de Partij van de Arbeid en in het belang van alle inwoners van Leidschendam-Voorburg.”

Nevenfuncties
Rabin heeft in zijn carrière ook verschillende nevenfuncties vervuld, zowel landelijk als regionaal. Zo was hij o.a. bestuurslid van de Vereniging van Zuid-Hollandse Gemeenten en voerde hij als vice-voorzitter van het College van Arbeidszaken VNG de cao-onderhandeling voor 160.000 gemeenteambtenaren. Naast zijn politieke ambities heeft hij een grote passie voor taal en literatuur.