Basisschoolleerlingen begonnen met Verkeersexamen

Leerlingen uit groep 7 van achttien basisscholen uit de gemeente doen op 15, 16 en 17 mei hun Praktisch Verkeersexamen. Tijdens het examen worden de leerlingen getoetst op de verkeerskennis die zij tijdens lessen op school hebben opgedaan.

Veilig in het verkeer
Basisschoolkinderen leren op school theorie over fietsen in het verkeer en sluiten dit af met een Theoretisch Verkeersexamen. Even later wordt ook het Praktisch Verkeersexamen gedaan om te kijken of de kinderen de theorie in de praktijk kunnen brengen. De leerlingen leren zo veilig bewegen in het verkeer.

Wethouder Jeffrey Keus (Verkeer): “Goed dat er op school aandacht besteed wordt aan deelname in het verkeer. Het wordt steeds drukker op de weg en een ongeluk zit in een klein hoekje. Veilig fietsen leer je als kind door het te doen, eerst onder begeleiding en daarna zelf. Als de kinderen straks naar de middelbare school gaan, dan kunnen ze het zelf doen en zijn ze zich bewust van de regels en hoe het gaat in het verkeer!”

Praktisch Verkeersexamen
Tijdens het Praktisch Verkeersexamen fietsen de leerlingen een route door de gemeente. Tijdens het fietsen kunnen ze de opgedane kennis laten zien. Langs de route staan waarnemers om te kijken of de leerlingen goed rijden en hoe zij het doen. Ook wordt vooraf hun fiets gekeurd of deze veilig is.

Er zijn twee fietsroutes uitgezet in de gemeente. Op maandag startte het verkeersexamen vanaf het bordes van het Raadhuis in Leidschendam. Wethouder Jeffrey Keus was maandagochtend aanwezig om het startsein te geven aan het eerste groepje leerlingen en ze uit te zwaaien. Op dinsdag en woensdag starten de leerlingen in Voorburg. Binnen vijf dagen na het examen krijgen de leerlingen de uitslag of ze geslaagd zijn of niet.