Bedrijventerrein Overgoo beoogde locatie voor langdurige opvang Oekraïense vluchtelingen

De gemeente Leidschendam-Voorburg onderzoekt of er een langdurige vluchtelingenopvang voor Oekraïeners kan worden gerealiseerd op bedrijventerrein Overgoo in Leidschendam-zuid. Dit heeft de gemeente bekend gemaakt.

Kleine tweehonderd vluchtelingen ingeschreven
De gemeente laat weten dat er momenteel 179 vluchtelingen uit Oekraïne, waarvan 72 kinderen, zich hebben ingeschreven. Vooralsnog de regionale noodopvang voldoende plaats en zijn er ook gezinnen opgevangen bij particulieren.

Terwijl de eerste vluchtelingen nu een eerste onderdak hebben, gaat de gemeente zich richten op langdurige opvang. Na een eerste inventarisatie zijn de ogen nu gericht op bedrijventerrein Overgoo. De mogelijkheden van deze locatie worden nu verder onderzocht. De locatie moet opvang bieden voor een periode van twee jaar, aldus de gemeente.

Omwonenden en gebruikers van het bedrijventerrein hebben inmiddels een eerste brief ontvangen over het initiatief. De gemeente laat verder weten dat de bestaande herontwikkelingsplannen voor woningbouw bij Overgoo tegelijkertijd verdergaan.

Verdere hulp voor vluchtelingen
Naast onderdak houdt de gemeente zich ook bezig met de verdere hulpverlening aan Oekraïense vluchtelingen. Oekraïners die naar onze gemeente komen, worden opgeroepen zich bij de gemeente in te schrijven. Dan kunnen zij ook verder geholpen worden en kunnen zij financieel bijgestaan worden.

Meer informatie voor vluchtelingen of mensen die vluchtelingen willen helpen, kan gevonden worden op de website van de gemeente Leidschendam-Voorburg.