Benefietavond in zwembad De Fluit voor Sintvoorieder1

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Sportfondsen wordt op vrijdagavond 17 november een speciale benefietavond georganiseerd in zwembad De Fluit. Er komen speciale gastdocentes die lessen van verschillende sporten zullen vervolgen. Ook wordt deze avond geld ingezameld voor het goede doel Sintvoorieder1.

Sportfondsen
Een eeuw geleden was zwemmen iets voor de elite. Daarom startte rechtenstudent Han Bierenbroodspot samen met Eddie van Es een plan voor een overdekt zwembad en richtten NV De Sportfondsen op. Leden betaalden door middel van een spaarkassysteem samen voor een aandeel van het zwembad. In 1929 openden ze het eerste Sportfondsenbad in Amsterdam-Oost. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een organisatie met sportcentra in ruim honderd gemeenten door het hele land.

Hoewel het spaarkassysteem allang niet meer gebruikt wordt, stimuleert Sportfondsen nog altijd sport en beweging voor de hele samenleving, zo beaamt ook Erik Tromp, huidig directeur van Sportfondsen: “Met gepaste trots zie ik dat de droom van Han Bierenbroodspot een eeuw later nog steeds inspireert. Vitaal zijn is meer dan sport. Wanneer je je vitaal voelt, zit je lekker in je vel en heb je energie. Dat krijg je van jezelf uitdagen, van leren, van ontmoetingen en van ontspannen in de ruim vijfhonderd accommodaties die Sportfondsen vandaag de dag telt. Zowel in onze zwembaden, waar jaarlijks meer dan zestigduizend zwemdiploma’s worden uitgereikt, als in onze sport- en welzijnsaccommodaties.”

Jubileum
Vanwege het honderdjarig bestaan zijn er gedurende het jaar verschillende activiteiten. Op vrijdagavond 17 november wordt in Leidschendam in zwembad De Fluit een speciale benefietavond georganiseerd. Er worden daarbij de hele avond door verschillende lessen gegeven en er wordt geld ingezameld voor een goed doel.

Het programma begint om 19.00 en duurt tot 22.00 uur. Het programma ziet er als volgt uit:

19:00  – 19:10 Aquarobic warming up
19:10 – 19:40 Aqua Zumba door Gosia
19:40 – 20:30 Aquarobics les
20:30  -20:45 smoothie cupje aangeboden door van Rijn groentenboer
20:45 – 21:15 Aqua kickboksen door Sowella
21:15 – 22:00 Aquarobic

Inschrijven gaat via de receptie en dient vóóraf betaald te worden. Elke tiende deelnemer ontvangt een leuk presentje. In totaal zijn er 35 plekken, dus wees er snel bij. Deelname kost €8,85 en daarnaast wordt gevraagd om een bijdrage voor de stichting Sintvoorieder1. De waarde van de bijdrage is zelf te bepalen. Er komt een collecte pot bij de receptie te staan.

Sintvoorieder1
Stichting Sintvoorieder1 zet zich in om gezinnen met kinderen die opgroeien in (verborgen) armoede te voorzien van een leuke sinterklaasavond. Voor één op de tien kinderen is een cadeautje op pakjesavond helemaal niet vanzelfsprekend. Sintvoorieder1 zamelt cadeautjes in die gedoneerd worden of worden gekocht van het geld dat mensen doneren. Naast de benefietavond kunnen mensen daarom ook in de week van 13 tot en met 19 november spullen inleveren bij zwembad de Fluit.