Beschoten woning Leidschendam alsnog gesloten

De woning aan de Dokter Huijserstraat die eerder werd beschoten, is op last van burgemeester Martijn Vroom gesloten. Dit zou zijn gebeurd naar aanleiding van aanvullende informatie, zo laat de gemeente weten.

Schoten
Rond kwart over vijf ’s ochtends op zaterdag 29 april worden meerdere Leidschendammers wakker van meerdere knallen. Later die ochtend blijkt dat een woning aan de Dokter Huijserstraat is beschoten. Gelukkig raakte daarbij niemand gewond.

Bestuurlijke sluiting
Een dag later maakte de politie bekend dat de bewoners elders verbleven. De gemeente maakte echter bekend geen noodzaak te zien tot een bestuurlijke sluiting.

Naar aanleiding van ‘aanvullende informatie’ is burgemeester Vroom daarop teruggekomen en heeft nu besloten alsnog de woning te sluiten. Dit is gebeurd op woensdag 10 mei. De woning is daarop verzegeld. De gemeente geeft aan vanwege het lopende onderzoek geen verdere details te kunnen delen.

Inloopavond
Donderdagavond 11 mei is er een inloopbijeenkomst. Deze vindt plaats op het oude gemeentehuis (Raadhuisplein 1, Leidschendam) en start om 18.00 uur.