Bewoner gooit kat van balkon bij woningbrand in Voorburg

De politie heeft een man uit Voorburg aangehouden bij een brand in zijn woning aan de Albert Verweystraat. De man zou hebben geweigerd de woning te verlaten en hierbij een brandweerman hebben aangevallen.

Brand
Rond elf uur was brand uitgebroken binnen in de woning. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Bij aankomst van de brandweer was de man nog in de woning aanwezig.

De man maakte een verwarde indruk en weigerde de woning te verlaten. Hij vluchtte naar het balkon aan de achterzijde van de woning. Daar gooide hij eerst zijn huiskat van twee hoog naar beneden en probeerde daarna zelf over de reling te springen. Brandweermannen konden hem overmeesteren en via het portiek naar beneden brengen.

Buiten is de man door brandweer- en politiepersoneel onder controle gebracht en uiteindelijk geboeid. Ambulancepersoneel heeft zich over de man ontfermd en heeft de bewoner uiteindelijk – onder politiebegeleiding – naar het ziekenhuis gebracht.

Brandweer aangevallen en kat gewond
De brandweer laat weten dat de bewoner geweld heeft gebruikt tegen een brandweerman. Het is niet bekend of de hulpverlener daarbij letsel heeft opgelopen. De kat raakte bij de val gewond en is door de dierenambulance meegenomen.

Politie onderzoekt toedracht
De door brand aangerichte schade aan de woning is groot. De politie gaat verder onderzoek doen naar de toedracht van het incident.