Bezoekers Leidschendam Centrum kunnen gemakkelijk in garage Damplein parkeren

Stichting Promotie Leidschendam Centrum (SPLC) roept bezoekers van Leidschendam Centrum zoveel mogelijk op om te parkeren in de garage op het Damplein. De afgelopen periode kwam het wel eens voor dat de parkeergarage vol stond met langparkeerders. Door het invoeren van een blauwe zone met een maximale parkeerduur van 2 uur is dit nu verleden tijd en kan het winkelende publiek zijn auto daar zonder problemen kwijt.

Bouw Molenpad weer van start
De bouw aan het Molenpad in het Leidschendam Centrum is weer van start gegaan. De ondernemers zijn volgens de SPLC blij dat de bouw weer is hervat, maar zien ook dat de bouwer ruimte nodig heeft om vlot en veilig te kunnen bouwen. Dit kan tijdelijk ten koste gaan van een aantal parkeerplaatsen.

Mensen kiezen voor straatparkeren
In de praktijk blijkt dat veel mensen kiezen voor parkeren op straat. Aan de ene kant komt dat omdat dit gemakkelijk is. Daarnaast is er ook vaak genoeg plek. Voorzitter van de SPLC Alfred van Kesteren: “Dat er minder parkeerplaatsen op straatniveau zijn is jammer maar noodzakelijk en dus is de parkeergarage broodnodig. In het totale bouwplan is hier dan ook rekening mee gehouden en de parkeergarage is zo groot gemaakt dat hij met gemak alle bezoekende gasten een veilige parkeerplaats kan bieden”.