Bibliotheek gaat dinsdag 12 mei open, mits veiligheidsmaatregelen op tijd klaar zijn

Op dinsdag 12 mei zal Bibliotheek aan de Vliet zijn deuren weer openen met een beperkte dienstverlening. Er kunnen alleen boeken uitgeleend worden. “Het is meer dan niets en alle veiligheidsmaatregelen moeten wel uitgevoerd zijn,” aldus directeur Harm Smit.

Boek halen en weer naar huis
Leidschendam-Voorburg.tv sprak donderdag met de directeur van Bibliotheek aan de Vliet: “We zijn druk bezig om te kijken wat allemaal kan en moet en we streven er naar om dinsdag weer open te gaan. We gaan nog niet volledig open, maar met een beperkte dienstverlening. Je zal de bibliotheek de komende tijd moeten zien als een winkel. Je haalt een boek en gaat zo snel mogelijk weer naar buiten. In het begin zullen er maximaal 25 mensen tegelijk in de bibliotheek kunnen zijn.”

Veiligheid boven alles
De bibliotheek had niet verwacht dat de maatregelen zo snel versoepeld zouden worden. Smit: “Wij hadden gehoopt op 2 juni weer open te kunnen gaan. We zijn dus erg verrast dat we 3 weken eerder open mogen en moeten dus hard aan de slag.

Kuchschermen en zo…
We gaan nu heel snel zorgen dat de bibliotheek veilig is voor de bezoekers en medewerkers. We horen woorden die we nog niet kenden. Zo moeten we bijvoorbeeld ‘kuchschermen’ kopen. Maar we hebben alles in bestelling en hopen alles op tijd binnen te hebben zodat we weer open kunnen.”

Check voor de openingstijden de website van de Bibliotheek aan de Vliet.