Bijna 1000 nieuwe woningen in Leidschendam

Leidschendam gaat er bijna 1000 nieuwe woningen bij krijgen. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de nieuwe plannen voor het bedrijventerrein Overgoo.

Druk verlichten op woningmarkt
De helft van de 975 nieuwe woningen die gaan komen zijn bedoeld voor het sociale middensegment. Dit zou de druk op de woningmarkt in Leidschendam moeten verlichten.

Meer woningen dan gepland
Dankzij het vertrek van het kantoor van de regionale recherche op Overgoo is er ruimte voor meer woningen dan oorspronkelijk gepland was. Daarnaast moet er ook ruimte komen voor kantoor- en bedrijfsruimtes, buurt- zorgvoorzieningen, en horeca. Er staat ook een parkeergarage in de plannen.

Positieve reacties
Bezoekers die bij de inloopavond van de gemeente aanwezig waren waren over het algemeen erg enthousiast: “Mooie plaatjes, ik zie me hier al wonen”, “Hoogteaccent van 13 lagen op het kruispunt is mooi” en “Parkeren uit het zicht in het binnen gebied is fijn”, “Het oogt vriendelijker en sluit beter aan op de omgeving”.

Drukte
Wel zijn er zorgen over de verkeersdrukte in het gebied. Afgelopen zomer klaagden al veel mensen over de drukte. Er zijn dus nog veel vragen van bewoners over aanpassingen aan het verkeer.

In januari van 2024 kan de volledige uitwerking van de plannen beginnen. Wanneer de woningen klaar zijn is nog niet bekend.