Bijzondere kerst in Musea Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck

In de musea Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck in Leidschendam-Voorburg zijn deze maand twee bijzondere tentoonstellingen te zien. Omdat we deze kerst meer dan anders verlangen naar samen zijn, is het ultieme kerstgevoel onder veel inwoners nog nooit zó gewenst geweest.

Het Kerstverhaal en kerstwensen in twee aparte tentoonstellingen
De tentoonstelling Heilige Kerst in Museum Swaensteyn vertelt het Kerstverhaal aan de hand van iconen,  beelden en kerststallen. Eén van die kerststallen is speciaal voor deze tentoonstelling overgekomen uit Tsjechië, waar kerst traditioneel groots wordt gevierd.

In museum Huygens’ Hofwijck worden dit jaar antieke en bijzondere kerst- en nieuwjaarskaarten getoond in de presentatie Kerstwensen. De warme afbeeldingen op de kaarten uit de negentiende en twintigste eeuw stralen Victoriaanse gezelligheid uit, de huiskamer vol met familie, cadeaus en een rijkelijk versierde kerstboom. Maar ook de kerstman, winterlandschappen en de kerststal zijn favoriet.  Museum Hofwijck is daarnaast geheel in kerstsfeer, de tuin is feestelijk aangelicht en de kerstboom straalt in de Pronkzaal.

Kijk voor meer informatie over de tentoonstellingen en tickets voor een bezoek aan de musea op de website www.swaensteyn.nl en www.hofwijck.nl.