Binnenkort vaccinatielocatie aan Appelgaarde in Leidschendam-Voorburg

Aan de Appelgaarde 2 in Voorburg opent op 19 april een nieuwe vaccinatielocatie. Op deze locatie zullen na de start ongeveer 400 personen per dag een prik kunnen krijgen. Als er meer vaccins beschikbaar komen wil de locatie opschalen tot 1.350 prikken per dag. Mensen kunnen zich uitsluitend op afspraak laten vaccineren. Ze ontvangen daarvoor een oproep van het RIVM.

Vaccinatie bij de GGD
Mensen kunnen zich alleen op afspraak laten vaccineren. Iemand die van de huisarts, werkgever of van het RIVM een uitnodiging heeft gekregen voor een coronavaccinatie bij de GGD, maakt een afspraak via het landelijke telefoonnummer uit de uitnodigingsbrief. Bij het maken van de afspraak kan degene zelf kiezen naar welke locatie hij/zij gaat.

Goede bereikbaarheid per auto, openbaar vervoer en fiets
Er is voor deze locatie gekozen vanwege de bereikbaarheid en de goede parkeermogelijkheden. Parkeren is gratis en kan op eigen terrein. Om alles in goede banen te leiden worden verkeersregelaars ingezet. Er is voldoende openbaar vervoer in de directe nabijheid van de locatie en de locatie is goed bereikbaar op de fiets.

Openingstijden
De vaccinatielocatie is zeven dagen per week open, in eerste instantie van 9.00 tot 17.00 uur. Mogelijk worden de openingstijden verruimd als er meer mensen per dag kunnen worden gevaccineerd. In dat geval is de Appelgaarde open van 8.00 tot 20.00 uur. Of dat ook echt nodig is, is op dit moment onbekend. Naar verwachting wordt deze locatie tot het einde van het jaar gebruikt.

Overige locaties in de regio
Er zijn al vaccinatielocaties bij het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag, in het HagaZiekenhuis aan de Sportlaan in Den Haag, in Zalencentrum De Brug in ’s-Gravenzande en de voormalige voetbalvereniging Delfia in Delft.

Meer informatie
GGD Haaglanden vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Op www.coronavaccinatie.nl staat een tijdlijn welke doelgroep wanneer aan de beurt is voor een vaccinatie. Ook vindt men daar algemene informatie. Voor vragen over de coronavaccinaties of het coronavirus is het landelijke nummer 0800-1351 (dagelijks van 8.00-20.00 uur) beschikbaar.