Boerenprotesten kunnen dinsdag voor vertraging zorgen

Dinsdag gaat de Farmers Defence Force (FDF) actie voeren in en rond Den Haag en Leidschendam-Voorburg. Omdat tractoren niet over de snelweg mogen rijden, is de kans groot dat het vanaf de ochtend druk wordt op de binnenwegen zoals de N14 en in de tunnels. Sommige boeren rijden maandagavond al richting Den Haag.

Rekening houden met vertraging
Weggebruikers moeten dinsdag dus rekening houden dat de protesten kunnen zorgen voor vertraging onderweg. In de ochtend zijn de acties op het Malieveld in Den Haag. Rond lunchtijd gaan de boeren naar het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) op bedrijventerrein Overgoo in Leidschendam. Daar onthullen ze hun eigen keurmerk: Farmer Friendly. Op dit terrein zijn tractoren niet toegestaan, de tractoren parkeren in het Forepark en de demonstrerende boeren lopen dan over de fietsbrug naar het Overgooterrein.

Gemeente heeft afspraken gemaakt
De gemeente heeft samen met de poltitie en CBL afspraken gemaakt met de actiegroep om de demonstratie in goede banen te leiden. Tijdens de actie gelden coronamaatregelen zoals het dragen van mondkapjes en het houden van voldoende afstand.