Brandende boot op drift op Vliet in Leidschendam

In de nacht van woensdag op donderdag 15 juni is een boot aan de Leidsekade in brand gevlogen. De boot raakte los en dreef enige tijd al brandend over de Vliet.

Brand
Rond half twee ’s nachts werd de brand aan de Leidsekade opgemerkt. Mensen belden het alarmnummer en waarschuwden mensen in boten rondom het brandende vaartuig. Zij verlieten hun boten of verplaatsten deze gauw. Van de brandende boot was er niemand aanwezig.

Op drift
De brandweer was snel aanwezig en begon het blussen. Ze moesten dit echter snel staken toen de boot losraakte van de kade en op drift sloeg. Al brandend dreef deze over de Vliet. Om de brand goed te blussen werden extra brandweereenheden, waaronder een duikteam en eenheid met boot, gealarmeerd. Die laatsten hoefden uiteindelijk niet meer worden ingezet.

De boot dreef uiteindelijk naar de oever aan de overkant en kwam zo naast een appartementencomplex te liggen. Vanwege de hitte van afgelopen dagen sliepen veel mensen met open balkondeuren en open ramen. Agenten haastten zich naar het complex om de bewoners te waarschuwen voor de rook.

Geblust
Dicht bij de oever wisten brandweerlieden met een boothaak het vaartuig aan de kant te houden, en konden ze verder met blussen. Hierna was de boot snel geblust. Ze maakten de boot nog vast aan de oever, maar het vaartuig zonk hierna snel naar de bodem. Van het plezierbootje is weinig over, de gemeente zal deze overdag bergen.

Oorzaak onbekend
Hoe de brand is ontstaan, is nog onbekend. De politie is een buurtonderzoek gestart om verklaringen op te nemen en eventuele camerabeelden veilig te stellen. Brandstichting wordt vooralsnog niet uitgesloten. Heeft u meer informatie en heeft u nog niet met de politie gesproken? Bel dan met 0900-8844.