Broodjeszaak t’ Afbakkertje op het Damplein gesloten

Op zaterdag 11 november heeft Broodjeszaak t’ Afbakkertje bekend gemaakt dat de winkel op het Damplein in Leidschendam niet meer open zal gaan.

Geen succes voor ondernemers
Broodjeszaak t’ Afbakkertje is niet de eerste winkel dat haar deuren sluit op het Damplein. Recentelijk heeft ook Visspecialist Martin de deuren moeten sluiten. De bekende Leidschendamse ondernemer moest om economische redenen zijn viswinkel in het centrum sluiten. De hoge huur- en energieprijzen hebben hier een grote rol bij gespeeld.

Toch treft wethouder Astrid van Eekelen geen maatregelen tegen de toenemende leegstand op het Damplein. Dit blijkt uit antwoorden van de bestuurder op vragen van VVD-gemeenteraadslid Sabrina van den Heuvel. Van Eekelen geeft aan dat de panden van verschillende eigenaren zijn. En zij bepalen ook zelf de hoogte van de huur, daar heeft de gemeente geen invloed op.

Niet alleen de hoogte van de huur lijkt een probleem te zijn, ook de veiligheid wordt genoemd. Maar dat er op het Damplein een toename is van onveiligheid ontkent de wethouder. Wel laat van Eekelen weten open te staan voor gesprekken met alle betrokkenen.

Niet helemaal gesloten
De broodjes van Broodjeszaak t’ Afbakkertje zullen niet helemaal verdwijnen gelukkig. Je kunt de broodjes nu alleen nog online bestellen via www.hetafbakkertje.nl en via Thuisbezorgd. En voor een bakje koffie ben je vanaf 14 november van harte welkom in café t’ Afzakkertje gelegen aan de Venestraat 99.