Burgemeester Martijn Vroom officieel ingeschreven als inwoner

Martijn Vroom mag zich sinds maandagochtend 22 mei officieel inwoner noemen van Leidschendam-Voorburg. De burgemeester heeft zich namelijk ingeschreven bij het Service Centrum.

Nieuwe burgervader
Op 6 maart werd Martijn Vroom officieel beëdigd als nieuwe burgemeester van de gemeente. Daarmee nam hij het stokje over van waarnemend burgemeester Jules Bijl. Bijl heeft inmiddels een nieuwe functie als waarnemend burgemeester in de gemeente Schiedam.

Woonplaats
Een burgemeester, maar ook wethouders, zijn in beginsel verplicht om te wonen in de gemeente waar zij hun functie bekleden. Afgelopen jaren was Martijn Vroom burgemeester van Krimpen aan den IJssel en was daar dus ook woonachtig. Met zijn nieuwe functie in Leidschendam-Voorburg moest hij dus verhuizen. Inmiddels heeft Vroom een woonruimte gevonden.

Inschrijving
Er restte niks anders dan zich nog in te schrijven bij de gemeente. Zodoende gebeurde dit dan ook op maandagochtend, net zoals iedereen dat moet, op het gemeentehuis. Daarmee is hij officieel inwoner geworden van Leidschendam-Voorburg.