Burgemeester ontvangt symbolische lege spaarpot vanwege noodlijdende horeca

Maandag 7 december is bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de landelijke campagne #BlackMonday van start gegaan. Burgemeester Tigelaar mocht daarom symbolisch een lege spaarpot in ontvangst nemen uit handen van horecaondernemers Alfred van Kesteren van Restaurant de Heerlijkheid en Wilbert Hilgersom van Restaurant de Pepermolen. Met de campagne wil KHN aan de overheid, maar ook de horecaondernemers in de regio, duidelijk maken dat, zonder aanvullende steun en perspectief, meer dan 50% van de horecaondernemers failliet zal gaan.

Een knipoog naar #BlackFriday
“Het is tijd voor actie”, zo vindt KHN en roept daarom maandag 7 december uit tot #BlackMonday. “De situatie in de horeca ziet er momenteel somber uit. Voor veel ondernemers is het erop of eronder.” aldus KHN afdelingsvoorzitter Alfred van Kesteren aan LVTV. “Het potje van horecaondernemers is leeg; de reserves zijn op, leveranciers en vastgoed komen de sector niet meer tegemoet en horecabedrijven staan op omvallen. Met creatieve uitingen als opheffingsuitverkoop, final sale en Op=Op laten we de overheid en het Nederlandse publiek de komende tijd zien wat het toekomstbeeld van Nederland is zonder horeca; lege panden, lege pleinen en straten en dus lege handen.”

Horeca keek met lede ogen naar drukte
“De Horeca heeft de afgelopen tijd met lede ogen gekeken naar de koophysterie rondom Black Friday. Volle winkels, drukke winkelstraten, veel omzet. Wij willen als ondernemers graag weer vol passie ondernemen en onze gasten op een veilige manier verwelkomen. De campagne is dan ook een subtiele knipoog naar Black Friday, al is dit voor de horeca écht de final sale. Een grote faillissementsgolf dreigt,” benadrukt Alfred van Kesteren.

In een brief aan het College van Burgemeester en Wethouders verzoekt ‘KHN afdeling Leidschendam, Voorburg en Stompwijk’ het college de actie ook te steunen en een signaal af te geven richting de Tweede Kamer.