Burgemeester Tigelaar start blog over corona

Sinds dinsdag heeft burgemeester Klaas Tigelaar van Leidschendam-Voorburg een eigen blog rondom de coronacrisis via de website van de gemeente. Wij delen graag de eerste bijdrage van Klaas waarin hij ingaat op de aangescherpte maatregelen en de zorgelijke situatie rondom het coronavirus.

Beste Leidschendammers, Voorburgers en Stompwijkers,

Opnieuw staat ons een pittige tijd te wachten. Juist nu de maatregelen om het coronavirus in te dammen fors zijn aangescherpt, is aandacht voor elkaar hard nodig. De maatregelen die de afgelopen week zijn ingegaan, doen op ons allen een beroep.

De cijfers van het aantal coronabesmettingen en de ziekenhuis- en IC-opnames zijn glashelder: de situatie is absoluut zorgelijk! Opnieuw. Na de eerste golf in het voorjaar hoopten we langzaam weer terug te gaan naar het nieuwe normaal. Kinderen konden weer naar school, bezoek aan familie in zorgcentra, we zijn gaan sporten, concerten en voorstellingen werden bezocht, horeca ging open en de vakantie konden we vieren. Dat alles ingevuld volgens de richtlijnen om met elkaar te voorkomen dat het virus ging opleven. En toch ging het mis. Het virus heeft veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. We voelen de spanning, onzekerheid en de zorg om onze gezondheid en die van elkaar.

De maatregelen zijn echt nodig. Dat neemt niet weg dat het opnieuw een stevige impact heeft op velen van u. Voor de horecaondernemers die weer hun zaak moeten sluiten. Inperking van de sport en culturele activiteiten. Familiefeesten kunnen we niet vieren zoals we graag willen. Het thuiswerken is volop terug en we kunnen zo min mogelijk op reis. Om er maar een paar te noemen.

Ik hoop dat we ondanks alle beperkingen de positieve energie hebben om dankbaar te zijn voor de dingen die we nog wel hebben en kunnen doen.

Belangrijk daarin blijft: heb aandacht voor elkaar, blijf gezond en denk aan de gezondheid van elkaar. Samen houden we het vol.