CDA Leidschendam-Voorburg bezorgd over gebrek overleg bij Haagse ontwikkelingen

Het CDA in Leidschendam-Voorburg maakt zich bezorgd over recente uitspraken van het Haagse college van Burgemeester en Wethouders met betrekking tot Voorburg-Noord. De Haagse wethouder van Asten benadrukte de noodzaak om het parkeren in dit gebied te reguleren, mogelijk via vergunning parkeren. Deze uitspraken hebben bij het CDA vragen en zorgen opgeroepen.

Vragen bij gebrek aan overleg
Ron van Duffelen, de CDA-fractievoorzitter, uitte de bezorgdheid van zijn partij over de manier waarop Den Haag plannen lijkt te maken zonder voldoende overleg met Leidschendam-Voorburg: “We waarderen de uitdagingen waar Den Haag voor staat, maar we willen niet steeds voor verrassingen komen te staan. We hebben het college tijdens de raadsvergadering van 4 december om opheldering gevraagd.”

Plannen met grote gevolgen zonder overleg
Lieke Muller, CDA-raadslid, benadrukte het belang van zelfstandigheid voor Leidschendam-Voorburg: “Wij vinden het absoluut onwenselijk dat een buurgemeente plannen maakt die grote gevolgen hebben voor onze gemeente zonder overleg. We willen samenwerken met onze buurgemeenten en verwachten dat deze ontwikkelingen in goed overleg worden genomen.”

Onrust en verwarring
In reactie op de uitspraken van wethouder van Asten, zei van Duffelen: “We verwachten van het college een duidelijke verklaring dat er geen sprake is van een overname van Voorburg. De uitspraken van wethouder van Asten zorgen voor onrust en verwarring.”

Eerdere discussies
Het CDA herinnert aan eerdere discussies in de raad over de impact van de Binckhorst-ontwikkeling op verkeer en voorzieningen in Voorburg. Ze benadrukken het belang van duidelijkheid voor inwoners over hoe zij worden betrokken bij de ontwikkelingen en de bereikbaarheid en voorzieningen in hun wijken.