Coming Out Day in Leidschendam-Voorburg

Dinsdag 11 oktober wordt aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt. Coming Out Day bestaat al sinds 1988 in de Verenigde Staten en in 2009 in Nederland. Tot tegenstelling van de Gray Pride is er op Coming Out Day geen grote viering maar wordt deze dag echt gebruikt om aandacht te vragen naar deze groep mensen.

De gemeente Leidschendam Voorburg is één van de vijf Regenbooggemeenten van de regio. De Gemeente Leidschendam-Voorburg, heeft samen met Stichting Promotie Leidschendam Centrum bedacht om deze maand extra kleur aan te brengen in de Damlaan d.m.v. het ophangen van de ‘all inclusive’ vlaggen.
Initiatiefnemer van deze kleurrijke actie is de voorzitter van de Stichting Promotie Leidschendam Centrum, Alfred van Kesteren. “Het idee heb ik eigenlijk gepikt van de Canadese stad Montreal waar ik wel eens kom. Daar toveren ze ieder jaar ‘Rue St. Catharine’ om tot regenboogstraat d.m.v. duizenden balletjes boven de weg, in de regenboogkleuren. Ik dacht: dat kunnen wij ook in Leidschendam, maar dan met vlaggen.”
De vlaggen blijven ongeveer een maand hangen tot dat de sfeerverlichting voor de donkere dagen weer wordt opgehangen.