Coronahulp – Help een buur in Voorburg / Leidschendam

De inwoners van Leidschendam-Voorburg staan in deze moeilijke tijden voor elkaar klaar. Er kwamen al verschillende burgerinitiatieven voorbij om elkaar te helpen in Leidschendam-Voorburg.

Help een buur in Voorburg / Leidschendam
Debbie Sprenger heeft een Facebookgroep opgericht  Coronahulp – Help een buur in Voorburg / Leidschendam eo waar hulpvragen en aanbod elkaar vinden. Het initiatief kreeg snel hulp en mensen sloten zich aan om de pagina te ondersteunen.

Inwoners helpen elkaar
In deze groep is een netwerk ontstaan van inwoners van Leidschendam-Voorburg. Dit zijn inwoners die elkaar de helpende hand willen bieden of een ander willen bijstaan en inwoners die een hulpvraag hebben. Uiteraard gebeurt de hulpvraag en aanbod op eigen verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid.

Trots op het resultaat
“We zijn ontzettend trots dat mensen elkaar via deze weg elkaar weten te vinden en elkaar kunnen helpen. Dit is Leidschendam-Voorburg op zijn best! Natuurlijk zijn we er nog niet en willen we mensen van harte uitnodigen om lid te worden van deze groep. We hebben elkaar hard nodig in deze tijd. Samen zijn we sterk!”, aldus Debbie Sprenger.

Voorbeelden van hulpvragen
Wat als boodschappen doen voor iemand een te grote onderneming is of te risicovol door bijv. ouderdom, een angststoornis of omdat je niet zo mobiel bent? Misschien heb je door een thuis isolement behoefte aan een extra telefoontje van iemand die een luisterend oor kan bieden? Of je kinderen moeten nu thuisonderwijs volgen, maar als ouder lukt het niet om je kind daarbij te assisteren omdat je zelf ook thuis moet werken? Of heb je een onderneming die nu is stil komen te liggen, waardoor je van een druk werkleven ineens op de bank beland. En zo zijn er nog heel wat voorbeelden van hulpvragen te noemen. Hiervoor kan je terecht in deze Facebookgroep.