Coronavirus eist zes levens in woonzorgcentrum Leidschendam

Woensdagochtend werd bekend gemaakt dat de meeste coronadoden vorige week gemeld zijn in Leidschendam-Voorburg. De gemeente verklaarde tegenover LVTV dat het gaat om zes bewoners van woonzorgcentrum Mariënpark in Leidschendam. De bewoners zijn allemaal boven de negentig jaar en hadden een onderliggende problematiek waardoor zij het coronavirus niet te boven zijn gekomen.

Sterfgevallen in woonzorgcentrum Mariënpark
Woordvoerder Gemeente LV: “De gemeente Leidschendam-Voorburg constateert dat er een stijging van coronadoden is in korte tijd. Uit overleg met de GGD Haaglanden en Florence blijkt dat het gaat om zes bewoners van woonzorgcentrum Mariënpark in Leidschendam.”

Woonzorgcentrum neemt maatregelen
Woonzorgcentrum Mariënpark heeft direct volgens protocol maatregelen getroffen om een verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Het woonzorgcentrum verklaart vanmiddag dat cliënten die het coronavirus hebben, volledig geïsoleerd verpleegd worden. Cliënten die niet zijn besmet, worden in de gaten gehouden, zodat bij symptomen direct kan worden ingegrepen. Medewerkers en contactpersonen van de bewoners van de betreffende afdelingen zijn direct gebeld en via een brief op de hoogte gebracht van de maatregelen.

Burgemeester Tigelaar: Hou je aan advies van het RIVM
Burgemeester Tigelaar: ”Het is in deze tijd waarin contact beperkt is en we onze ouders, opa’s en oma’s minder zien ontzettend moeilijk om een geliefde te verliezen. Ik leef mee met de families en nabestaanden. Het is ontzettend belangrijk om ons aan het advies van het RIVM te houden, geen verjaardagsfeestjes, afstand houden, beperkt bezoek ontvangen. We zijn er nog niet en als we ons niet aan de coronaregels houden brengen we de veiligheid van onszelf en kwetsbare ouderen in gevaar.”