Dader voortvluchtig na overval op avondwinkel op Damlaan

Donderdag 16 februari is avondwinkel ‘Happy’ op de Damlaan is Leidschendam aan het begin van de avond overvallen. De politie is nog op zoek naar de dader.

Gezichtsbedekking
Terwijl agenten ter plaatse en ook de persvoorlichter van de politie niks willen bevestigen noch ontkennen, vertellen mensen van de avondwinkel wat er zich heeft voorgevallen.

Rond etenstijd komt een in het zwart geklede jongen, met capuchon en gezichtsbedekking de winkel binnen. Hij zou vervolgens met een mes een buit hebben geëist. Nadat diverse spullen in een plastic tasje zijn gestopt, vertrekt de overvaller weer net zo snel als dat hij kwam. De jonge medewerker blijft ontredderd achter.

Getuigenoproep
Hoewel de overval niet officieel bevestigd kon worden door de politie, is via hun social media en via Burgernet een opsporingsbericht verspreid in verband met een ‘verdachte situatie’. Mensen werden gevraagd uit te kijken naar de verdachte en 112 te bellen als hij gezien werd.

Er is vooralsnog geen verdachte aangehouden. De recherche doet verder onderzoek en heeft camerabeelden veiliggesteld. Mensen die getuige waren, andere informatie hebben of camerabeelden uit de omgeving, kunnen dit aan de recherche van Leidschendam-Voorburg doorgeven via 0900-8844. Anoniems tips melden kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.