De scholen zijn weer begonnen in Leidschendam-Voorburg

In Leidschendam-Voorburg zijn maandag de scholen weer begonnen en dat is voor veel kinderen een leuke maar ook een spannende dag.

Dubbel zoveel slachtoffers na de vakantie
Na de zomervakantie vallen er bijna twee keer zoveel verkeersslachtoffers onder scholieren dan in de rest van het jaar. Daarom roept Veilig Verkeer Nederland in deze periode automobilisten op om meer rekening te houden met fietsende scholieren.

Nieuwe brugklassers
Er zijn ook leerlingen die in de Brugklas beginnen en dus voor het eerst alleen naar school fietsen. Voor deze kids kan het spannend zijn. Let daarom extra op voor onverwachte manoeuvres in het verkeer.

VVD vraagt om onveilige situaties voor kinderen te melden
Louise Kortman, fractievoorzitter van de VVD roept inwoners op om onveilige situaties waar kinderen hinder van kunnen ondervinden  in een straat of wijk door te geven. Dat kan via dit mailadres. ‘We kijken dan hoe we er samen iets aan kunnen doen’, aldus Kortman.

Dick Bruna campagne
Elk jaar is de campagne De scholen zijn weer begonnen overal in het land te zien. De campagne wordt groots opgezet in samenwerking met gemeenten, scholen en het bedrijfsleven. Ook dit jaar loopt de campagne in elke vakantieregio gedurende 3 weken.