Deal voor verduurzamen bedrijfs en kantoorpanden

Donderdagmiddag is de Greendeal officieel ondertekend door de samenwerkende partijen Gemeente Leidschendam-Voorburg, Rabobank en MKB Leidschendam-Voorburg. Hiermee willen de samenwerkende partijen, eigenaren van bedrijfs en kantoorpanden op weg helpen met het verduurzamen van hun pand. Dit doen zij onder andere door vastgoedeigenaren de mogelijkheid te bieden om via Energieke Regio een energiescan uit te laten voeren.  Voor de eerste 20 aanmelders wordt deze scan gratis.

Aan de slag voor het klimaat
Wethouder duurzaamheid Marcel Belt: “Het is allang geen vraag meer of we aan de slag moeten voor het klimaat. Maar veel meer hoe we sneller, gerichte resultaten kunnen boeken. Met deze energiescans helpen wij vastgoedeigenaren inzicht te geven hoe hun panden duurzamer gemaakt kunnen worden. Voor het klimaat is het van belang dat iedereen in de gemeente aan de slag gaat met verduurzaming. Door deze energiescans stimuleren we vastgoedeigenaren om de wettelijke verplichtingen op energiebesparing te halen.”

Wethouder economie Astrid van Eekelen: “Juist in deze tijd is het belangrijk dat onze ondernemers worden geholpen om hun energiekosten te verlagen door te verduurzamen. Samen met MKB Leidschendam-Voorburg en Rabobank bieden we hun de kans om inzicht te krijgen. Daar hebben zij nu en in de toekomst wat aan!”

Hoe meld ik me aan voor een gratis energiescan?
Eigenaren van bedrijfspanden kunnen zich hier aanmelden voor een energiescan van Energieke Regio. De ondernemer kan kiezen voor een energiescan voor energiebesparing en labelverbetering of een maatwerkadvies zonnepanelen.

Na het indienen van de aanvraag wordt er contact opgenomen om de scan in te plannen. Vastgoedeigenaren krijgen na een energiescan concrete adviezen en tips over welke energiebesparende maatregelen ze kunnen uitvoeren in het eigen bedrijfs- of kantoorpand om minimaal label C of hoger te kunnen krijgen

Wettelijke verplichting
Vanaf 1 januari 2023 moeten alle zelfstandige kantoorpanden in Nederland, van minimaal 100m2, een energielabel C of beter hebben om als kantoor verhuurd dan wel gebruikt te mogen worden. Gemeente Leidschendam-Voorburg, MKB Leidschendam-Voorburg en Rabobank hebben daarom de handen ineengeslagen met de Greendeal. Vanaf 25 oktober kunnen eigenaren van bedrijfs- en kantoorpanden in Leidschendam-Voorburg een energiescan aanvragen.