Defecte verkeerslichten, regen en dichte tunnel: verkeerschaos compleet

Woensdagochtend 30 augustus staat het verkeer in Leidschendam-Voorburg op meerdere plekken muurvast. Dit heeft te maken met een afgesloten Sijtwendetunnel in beide richtingen, het slechte weer en defecte verkeerslichten in het centrum van Leidschendam.

Ongeval
Even voor acht uur vanochtend vond er in de Vliettunnel, de laatste van de Sijtwendetunnels richting de snelweg, een ongeluk plaats tussen twee personenauto’s. Hierbij raakte gelukkig niemand gewond. In verband met dit ongeval werd kort erop de tunnel in één richting afgesloten. Niet veel later bleek ook de tunnel in de andere rijrichting afgesloten.

Een woordvoerster van Rijkswaterstaat laat weten dat er bij het afsluiten van de tunnel een storing is opgetreden. Hoewel de betrokken auto’s van het ongeval inmiddels zijn geborgen en de tunnel weer is vrijgegeven, lijkt het bij de kruisingen alsof mensen de tunnel niet in kunnen. Rijkswaterstaat werkt aan een oplossing om het probleem te verhelpen.

Drukte bij bruggen
Door de regen kozen al veel mensen ervoor om de auto te pakken. Daardoor was het al iets drukker dan gebruikelijk op de wegen. Door de afsluiting van de tunnel is het daarom druk bij de Wijkerbrug in Voorburg en de sluis in Leidschendam.

Om de chaos compleet te maken, zijn ook de verkeerslichten bij de sluis in Leidschendam buiten werking. Afgelopen tijd is dit vaker het geval bij de sluisbrug. Buurtbewoners zuchten weer diep bij het aanblik van de toeterende auto’s voor de brug. Een bewoner aan de Delftsekade zegt weer te balen: “Ik moet de wijk uit en de andere kant op, maar ik sta nu ook vast tussen het sluipverkeer.”