Dierenambulance dringend opzoek naar nieuwe ‘redders in nood’

In Leidschendam-Voorburg en Wassenaar zijn vrijwilligers van onschatbare waarde voor de Dierenambulance, die jaarlijks duizenden dieren in nood helpt. Harold, een gepassioneerde vrijwilliger, deelt zijn ervaringen en benadrukt het belang van vrijwilligerswerk in de wereld van dierenhulpverlening.

Vrijheid
“Supermooi als een dier terug de vrije natuur in kan,” zegt Harold, een vrijwillige chauffeur bij Dierenambulance Wassenaar, Leidschendam-Voorburg. Hij is al ruim twee jaar betrokken bij het redden van dieren die variëren van een gedumpte kip langs de weg tot een havik die vastzit in een kippenhok.

Cruciale rol
Dierenambulance Wassenaar, Leidschendam-Voorburg, staat 24/7 paraat om zieke, gewonde en zwervende dieren in Leidschendam-Voorburg en Wassenaar te helpen. Het afgelopen jaar rukte de ambulance alleen al in Leidschendam-Voorburg meer dan 2.000 keer uit. Vrijwilligers zoals Harold spelen een cruciale rol in het redden van dieren in nood en het bieden van eerste hulp.

Een enorm afwisselende baan
Gemeenten hebben de wettelijke taak om dieren in nood te helpen en zwervende (huis)dieren tijdelijk op te vangen. Dierenambulance Wassenaar, Leidschendam-Voorburg, voert deze taak uit voor zowel Wassenaar als Leidschendam-Voorburg. Harold deelt zijn ervaringen als vrijwilliger: “Een enorm afwisselende baan. De verhalen volgen elkaar op, van een snip tegen een raam tot vleermuizen in nood.”

In de praktijk leer je het meest
Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom bij de Dierenambulance Wassenaar en Leidschendam-Voorburg. Harold moedigt potentiële vrijwilligers aan om meteen aan de slag te gaan: “In de praktijk leer je het meest.” Nieuwe vrijwilligers kunnen meer informatie vinden op de website van Dierenambulance Wassenaar, Leidschendam-Voorburg, of contact opnemen via inez@ndz.nl.