Doneer een sinterklaascadeau voor kinderen in armoede in Leidschendam-Voorburg

We staan er niet altijd bij stil, maar ook in Leidschendam-Voorburg zijn er kinderen die in armoede leven. De vrijwilligers van Stichting Sintvoorieder1 zetten zich jaarlijks in om deze kinderen een cadeaupakket te geven tijdens Sinterklaas. Voor 20 euro kan je een kind een onvergetelijke Sinterklaas bezorgen, maar ook kleinere donaties zijn welkom bij Sintvoorieder1.

Tienduizend pakketten per jaar
Leidschendam-Voorburg.tv ging langs bij het pakhuis van Sintvoorieder1 in Leidschendam en sprak met bestuurslid Sandra de Jong: “Onze stichting is tien jaar geleden gestart vanuit de gedachte dat ieder kind een Sinterklaas verdient met cadeautjes. We zijn ooit gestart vanuit een woonkamer en delen nu 10.000 pakketten per jaar uit, waarvan ruim 500 in Leidschendam-Voorburg. Voor slechts 20 euro kunnen wij één kind al een prachtig Sinterklaas cadeau geven. Met de donaties kopen wij verschillende kadootjes in waardoor elk kind een mooi pakketje kan uitpakken, met uiteraard een chocoladeletter erbij.”

Cadeautjes voor de kinderen
De cadeautjes worden vlak voor Sinterklaas uitgereikt via de voedselbanken en crisisopvangen. Op die manier kan de privacy gewaarborgd worden. Sandra: “Wij krijgen aanvragen door van wat de kinderen nodig hebben en in welke leeftijdscategorie. Wij zorgen vervolgens dat de pakketten klaar staan en zij zorgen dat het bij de kinderen terecht komt.”

Op zoek naar cadeautjes voor oudere kinderen
“De grootste wens ligt op dit moment bij de oudere kinderen. Het gaat om jongens en meisjes in de leeftijdscategorie van 10 tot 17 jaar. We zijn ook erg blij met speelgoed dat zo goed als nieuw is en in de verpakking zit. Het moet er dus wel als nieuw uitzien.”

Donateurs gezocht in regio Haaglanden
“Wij zijn altijd op zoek naar donateurs. Alle kleine beetjes helpen. Via de website kan je een donatie doen. Voor bedrijven is het belangrijk om te weten dat we een ANBI status hebben. “Op dit moment zijn we ook op zoek naar AAA batterijen voor de batterijcadeautjes. Maar ook inpakpapier en snoepgoed. Doneren kan via de website van Sintvoorieder1.

Vrijwilligers zetten zich belangeloos met liefde in voor de kinderen
Tijdens ons bezoek werd er al druk gewerkt in het pakhuis. We spraken met Charlotte Baniecki en Amber Verkoelen. Zij stuiterden door het pand van enthousiasme: “Wij vinden het ontzettend leuk om mee te helpen en willen graag kinderen helpen. We vinden namelijk dat iedereen een Sinterklaascadeautje verdient. Daarom helpen we elke week mee in onze vrije tijd. Het is natuurlijk ook erg gezellig.” Tot slot benadrukken de meiden dat ze het met liefde doen voor de kinderen.