Drie agenten gewond na ruzie in woning Gravin Juliana van Stolberglaan in Leidschendam

Vrijdagavond zijn drie agenten gewond geraakt toen zij afkwamen op een ruzie in een woning aan de Gravin Juliana van Stolberglaan in Leidschendam. Er zijn meerdere aanhoudingen verricht.

Ruzie
De politie ontving rond half tien ’s avonds meerdere meldingen over een ruzie in een woning. Agenten gingen op de melding af en troffen in de woning drie mannen, een vrouw en twee honden aan.

Bij een eerste poging de woning binnen te gaan, werden agenten door de verdachten tegengehouden en mishandeld. Ook werden zij aangevallen door één van de twee honden, maar konden deze afweren.

Schildprocedure
Agenten waren genoodzaakt zich terug te trekken en meerdere politie-eenheden kwamen ter assistentie ter plaatse. Ook de hondenbrigade, uitgerust met onder andere schilden voor dit soort situaties, kwamen naar de woning.

Door middel van een schildprocedure en met voldoende mankracht konden agenten alsnog de woning betreden en overgaan tot aanhouden. Twee verdachten raakten tijdens het optreden gewond, waarvan één door een beet van een politiehond. Die laatste is voor behandeling naar een ziekenhuis overgebracht.

Agent naar ziekenhuis
Drie agenten raakten gewond. Er was volgens de politie sprake van een vuistslag in het gezicht, letsel aan het been en letsel aan een arm. Eén agent is voor verdere controle naar het ziekenhuis gegaan.

Drie verdachten nog vast
In totaal werden vier personen aangehouden. Eén van hen mocht snel al weer gaan. De drie verdachten die nu vastzitten zijn een 42-jarige man uit Den Haag, een 28-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats en een 29-jarige vrouw uit Leidschendam.