Een gezonde leefomgeving en leefstijl voor kinderen in Leidschendam-Voorburg

Op maandag 23 januari tekenden de gemeente Leidschendam-Voorburg, Goed Bezig! en 13 andere partners een overeenkomst met daarin de plannen voor ‘De Gezonde Jeugd’ in 2023. Op die manier wil de gemeente met de JOGG-aanpak ervoor zorgen dat alle kinderen en jongeren in Leidschendam-Voorburg opgroeien in een gezonde leefomgeving met aandacht voor een gezonde leefstijl. Denk bijvoorbeeld aan gezonde voeding, voldoende bewegen, ontspanning en slaap in het bijzonder.

Blij met de samenwerking
Wethouder Astrid van Eekelen tekende namens de gemeente Leidschendam-Voorburg deze overeenkomst: “Alleen samen kunnen we zorgen dat kinderen en jongeren kunnen opgroeien in een gezonde leefomgeving. Heel fijn dat we dit samen met Goed Bezig! en de partners hebben ondertekend voor aankomend jaar. Ieder met zijn eigen expertise en inzet. Dank daarvoor!” Miriam Blom, JOGG-regisseur: “Het is mooi om te zien dat zoveel partners zich aansluiten. Op deze wijze wordt de JOGG-aanpak op veel verschillende manieren en op diverse locaties in de gemeente uitgerold.”

Samenwerking partners
De partners die voor de gezonde jeugd werkzaam zijn, zijn: Sport en Welzijn Leidschendam-Voorburg, Sportfondsen (Sportlocaties Forum Kwadraat, Essesteijn en De Fluit), Jeugdgezondheidszorg ZHW,  Woej, Vlietkinderen, DAK Kindercentra, GGD Haaglanden, KiXs aanpak, Prima Voeding Junior, Catering op Maat, Stichting Techniekmenu, Stapfoods en De Cascade.

Wilt je je ook aansluiten bij de JOGG-aanpak? Neem dan contact op met: Miriam.blom@senw-lv.nl.