Eerste boom geplant in nieuwe Driemanspolder door buurmeisje

Woensdag 19 februari is de eerste nieuwe boom geplant in de Nieuwe Driemanspolder. Dit is het gebied tussen Zoetermeer, Den Haag en Leidschendam-Voorburg.

Eerste boom geplant
Danique Kluivers is de dochter van de manege-eigenaar aan de Voorweg in Zoetermeer. Zij gaf de eerste kluit in de polder een plekje. Het ketenpark van de projectorganisatie van de Nieuwe Driemanspolder staat al jaren in het weiland achter het Ruitersport Centrum De Voorweg. Omdat het gebied later dit jaar wordt opengesteld als natuur- en recreatiegebied voor de omgeving, is het symbolisch dat het buurmeisje van het ketenpark de eerste boom heeft geplant. Zo kunnen zij samen opgroeien in de Nieuwe Driemanspolder. “Ik vond het super leuk om te doen en ook wel spannend”, aldus Danique. “Er komt een speciaal bordje bij de boom te staan. Ik zal eens in de zoveel tijd langsgaan om een kijkje te nemen.”

Over de nieuwe Driemanspolder
Het gebied dat hier ontwikkeld wordt is niet alleen een mooi en heerlijk natuur- en recreatiegebied, maar is bovendien belangrijk voor de veiligheid van Zuid-Holland. In de Nieuwe Driemanspolder zal bij extreme regenval overtollig water uit de omgeving tijdelijk worden opgevangen om de veiligheid van de omliggende regio te garanderen. Door waterberging, natuur en recreatie te combineren is sprake van meervoudig ruimtegebruik. Zo gaan we zuinig om met de geringe beschikbare ruimte in Zuid-Holland.

Foto: Buro JP