Egeltjes doodgegooid met stoeptegels in Voorburg. “Wie doet zoiets?”

De afgelopen week zijn er bij de Dierenambulance Wassenaar, Leidschendam, Voorburg twee meldingen binnengekomen van egeltjes die om het leven zijn gekomen doordat iemand stoeptegels op de diertjes heeft gegooid. Dit is niet het enige incident, want er is ook een stoeptegel op het nest van meerkoeten gevonden.

Meerkoeten hebben het overleefd
Op 13 juni werd er aan de Prinses Irenelaan in Voorburg een egel gedood met een stoeptegel. “Deze lag naast de sloot. In dezelfde sloot lag een stoeptegel op het nest van de meerkoeten. De meerkoeten zelf leven nog”, aldus de dierenambulance in een verklaring.”

Tweede egel gedood
Precies een week later is er nog een overleden egel gevonden onder een stoeptegel, dit keer aan de Prins Hendriklaan. Dat is dicht bij de andere plek aan de Prinses Irenelaan.

Dierenpolitie zoekt getuigen en informatie: “Wie doet zoiets?”
Medewerkers van de Dierenambulance willen graag weten wie zoiets doet. Zijn er getuigen of mogelijk bewoners die iets gezien hebben? De dierenpolitie is ook op de hoogte. Als je iets weet inzake deze laffe daad, bel dan met 0900-8844. Het incidentnummer is 20200172893.