Enorme verkeersdrukte rondom Westfield Mall of the Netherlands

Het was gisteren weer eens ouderwets druk rondom de Westfield Mall of the Netherlands. Op regenachtige zondagen kan de verkeerssituatie rondom het grote winkelcentrum flink uit de hand lopen. Inmiddels is dit algemeen bekend.

Lange files
Volgens ingewijden stonden er zulke lange files op de weg dat, mocht dit nodig zijn, zelfs een ambulance er niet doorheen zou kunnen rijden. De politiek in Leidschendam-Voorburg heeft deze situatie nog niet onder controle weten te krijgen – het is een lastige logistieke situatie die moeilijk op te lossen is. Verkeersregelaars en andere “verkeersverzachtende middelen” werden wel ingezet.

Enorme drukte
De Westfield Mall of the Netherlands wordt op een drukke dag, zoals gisteren, door zo’n 60.000 mensen bezocht – iets waar de omliggende infrastructuur simpelweg niet op voorbereid is. Dat zorgt voor enorme drukte in de omgeving van het nieuwe winkelcentrum. Omwonenden geven aan soms amper hun eigen huis te kunnen bereiken. Sommigen geven de politiek de schuld, en allemaal vinden dat zij het moeten oplossen. Misschien is het winkelcentrum net iets té mooi.