Extreem veel illegale bijplaatsingen in Leidschendam-Voorburg

In Leidschendam-Voorburg worden momenteel veel illegale bijplaatsingen naast containers . Maandag werd op 29 plaatsen zwerfafval gevonden naast de wijkcontainers, variërend van een doosje tot bankstellen, een droger, tuinhekken, fietsen en vooral heel veel vuilniszakken. Avalex bevestigt dinsdag aan onze redactie dat ze betreuren dat dit gebeurt omdat er voldoende andere manieren zijn om afval aan te bieden.

Megaklus voor Avalex
Leidschendam-Voorburg.tv sprak met Machteld Woudenberg van Avalex: “Wij proberen de dienstverlening ook in deze tijden goed te laten verlopen. We hebben op bepaalde momenten te maken met minder medewerkers door uitval, maar de productie van afval groeit wel met ruim 20 procent omdat mensen de hele dag thuis zijn. Een megaklus dus. Wij proberen met extra rondes al het afval op te halen, maar ook tegen illegale bijplaatsingen is niet altijd op te werken. Dat is gewoon erg vervelend.”

Lever je afval op de juiste manier aan
Woudenberg vervolgt: “Avalex werkt ook tijdens feestdagen door om alles bij te houden. Dat is nodig. We vragen wel steeds aan de inwoners om het afval op de juiste manier aan te bieden. Grofvuil hoort niet naast de container. Hiervoor kan gratis een afspraak gemaakt worden om het als grofvuil op te laten halen. Ook vuilniszakken naast de container is niet te bedoeling. Als er onverhoopt een volle container is, bel naar onze klantenservice en geef het door. We gaan dan direct aan de slag.”

Ondergrondse containers opengesteld
Begin deze maand liet de gemeente weten dat ze er voor gekozen hebben om alle wijkcontainers open te stellen voor alle inwoners. De gemeente wil met deze maatregel voorkomen dat er afval naast de container wordt gezet. Bewoners hebben vaak maar één pasje per huishouden en in de praktijk werd duidelijk dat dit niet altijd ideaal is.

Opruimwoede
Tijdens de coronacrisis gaan veel mensen hun huis opruimen. Dit resulteerde de afgelopen weken al in extra veel afval en lange rijen bij de milieustraten. Het lijkt er nu op dat inwoners die moeite niet meer nemen en alles naast de containers leggen. Het dringende verzoek van Avalex en veel inwoners is dus om hier op de juiste manier mee om te gaan.

Foto’s: Ap de Heus
Zwerfafval Zwerfafval Zwerfafval Zwerfafval Zwerfafval Zwerfafval Zwerfafval Zwerfafval Zwerfafval Zwerfafval
<
>