Faillisement aanvragen voor Schouten Bouw uit Leidschendam

Hoe lang gaat het nog duren voordat Schouten Bouw failliet verklaard wordt? Volgens hun eigen site zijn ze al 80 jaar een kwalitatief hoogwaardige projectontwikkelaar. In de afgelopen jaren zijn er voldoende horrorverhalen bekend over projecten van Schouten Bouw die een ander signaal verspreiden. En dat zijn projecten uit verschillende gemeenten in de regio Haaglanden.

Aansturen op faillissement
Eerder deze maand werd bekend dat Pijnacker-Nootdorp geen opdrachten meer geeft aan Schouten Bouw. Huizenkopers waren in de problemen gekomen omdat de bouwer hun huizen door niet kan afbouwen. Donderdagochtend publiceerde het AD een artikel waarin bekend wordt gemaakt dat gedupeerde huizenkopers buiten de regio in Amstelveen een advocaat ingeschakeld hebben om aan te sturen op het faillissement van Schouten Bouw in Leidschendam.

Te weinig geld om projecten af te maken
Bouwprojecten worden niet afgemaakt omdat Schouten Bouw het geld niet meer heeft om aan de projecten door te werken. Verschillende schuldeisers hebben ondertussen beslag laten leggen op de eigendommen van Schouten.

Kopers komen zelf in de financiële en persoonlijke problemen
Doordat Schouten Bouw geen geld heeft zijn veel bouwprojecten vertraagd afgerond. Dit leidt tot dubbele hypotheeklasten bij kopers. Daarnaast levert het veel stress op en levert dit bij mensen veel ellende op.

Bewoners benaderen de politiek
Gedupeerde bewoners in Leidschendam-Voorburg benaderden onder andere de politieke partij Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg. De partij stelde schriftelijke vragen aan het college die tot op heden geen antwoord gekregen hebben.

Kan het de betrokken wethouders niets schelen?
Hans Peter Klazenga, raadslid van Gemeentebelangen vindt het onbegrijpelijk dat het college de vragen nog niet heeft beantwoord. ‘Natuurlijk, het is zomerreces, maar de vragen die wij hebben gesteld, zijn alleen vragen die de verantwoordelijk wethouders voor de bouwprojecten en de wethouder financiën ook direct zelf hadden moeten stellen. Het is onvoorstelbaar dat onze vragen dus nog niet zijn beantwoord. Tenzij de betrokken wethouders het allemaal niets kan schelen wat er met hun bouwprojecten en de gemeentekas gebeurt,’ aldus Klazenga.

Faillissement geen probleem voor kopers
Indien Schouten Bouw failliet gaat, dan wordt er een nieuw bouwbedrijf op het project gezet via het waarborgfonds ‘Woningborg’. Voor veel mensen zou dit de beste oplossing zijn en het eind betekenen van veel stress die Schouten Bouw veroorzaakt.